Bathory opět odloženy

Už minimálně potřetí se očekávaný filmový projekt Bathory odkládá. Jeho režisér, Juraj Jakubisko, si pěkně zahrává s trpělivostí českých diváků. Otázkou však je, jestli to bude ku prospěchu věci...

Ti z vás, kdo se těšili na únor příštího roku kvůli premiéře velkofilmu Bathory, mají bohužel smůlu. Uvedení filmu v kinech bylo opět odsunuto, tentokrát na 10. červenec 2008. To je ale chaos! Juraj Jakubisko z toho začíná dělat španělskou vesnici, až se mi pomalu zdá, jako by se blížící premiéry bál.

Bathory jsou opravdu hodně problémovým projektem, o čemž svědčí jejich dlouhá cesta, kterou musely urazit, než byly vůbec natočeny. Nejdřív se Jakubisko přes bulvár handrkoval se Zdeňkem Troškou o to, kdo vlastně příběh o Alžbětě Bathoryové natočí. Poté se na světlo světa vyklubala první zmínka o premiéře, která se měla uskutečnit už na podzim roku 2006. Jenže se tak překvapivě nestalo. Mezitím se sice celý film natočil (a to se ještě přeobsazovala hlavní role krvavé lady) a na povrch vyplulo pár termínů uvedení do kin, ale všechno začalo pomalu haprovat, když Juraj s manželkou / producentkou Deanou zjistili, že docházejí penízky, v Londýně nastaly problémy se zvukovou postprodukcí a nakonec film přímo ze střižny ukradlo povedené duo imbecilů, kteří za něj požadovali výkupné. Neuspěli.

Jenže teď neuspěli ani diváci a začíná být otázka, jak dlouho je tenhle ostrouhávací začarovaný kruh bude vůbec bavit. Mě už rozhodně začíná docházet trpělivost. Snad to čekání bude stát za to.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.