Valkýra

Filmy s tématikou druhé světové války, točící se konkrétně okolo Hitlera, nejen mě vždycky bavily a Valkýra by v tomhle duchu měla pokračovat. O co jde?

Příběh vypráví o plukovníkovi wehrmachtu Clausi von Stauffenbergovi, jenž se ujal přípravy atentátu na samotného Vůdce, který však 20. července 1944 ztroskotal. Stauffenberg strčil osobně kufřík s bombou pod stůl, kde Adolf Hitler na východní frontě řídil jednu z porad. Výbušnina ale nebyla dost silná.

Hlavní roli plukovníka dostal Tom Cruise, který tak místo skákání po sedačkách v talk-show a úchylek, které každodenně chystá pro svoji manželku Katie Holmes, vezme do ruky zbraň a "půjde proti Říši". A možná se tím dostane zpátky na vrchol, odkud ho dostala rozvázaná smlouva s filmovou společností Paramount.

Okolo začátku natáčení Valkýry bylo docela rušno. V Německu, kde film mimo jiné vzniká, měli totiž k účinkování pětačtyřicetiletého Cruise výhrady. Příčina? Známý hollywoodský herec je členem scientologické církve. Místní úřady ji ale považují za nebezpečnou sektu, která je pod dohledem kontrarozvědky. Nakonec bylo ale natáčení povoleno. Jenže ouha - v neděli na neurčito přerušeno. Tentokrát v tom ovšem prsty Německé úřady neměly. Jedenáct členů štábu se totiž zranilo. Spadli z náklaďáku, kterému se v zatáčce v centru Berlína otevřela korba. Jeden z nich je těžce zraněn a leží v nemocnici.

Film režíruje Bryan Singer. který má na kontě mimo jiné dva díly X-Menů nebo snímek Superman se vrací. Vedle Cruise se ve Valkýře objeví ještě Bill Nighy nebo Kenneth Branagh. Premiéra se chystá na příští rok.

Související články

[Trailery]
[Videočlánky]

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Valkýra

(Valkyrie)

Režie: Bryan Singer

Další články v kategorii