Ratatouille

Krysák jménem Remy se vydává do pařížské restaurace vařit ty nejlepší delikatesy pro noblesní žabožrouty... Jak může tohle dopadnout?

Pod pařížským příběhem krysího šéfkuchaře je podepsán autor oscarových Úžasňákových Brad Bird a Jan Pinkava. Režisér, jenž pochází v České republiky, mí na svém kontě také Oscara - za krátký animák Geriho hra.

Ratatouille (což je francouzský pokrm) vypráví o krysákovi jménem Remy, který se navzdory rodině stane velkým šéfkuchařem. Zároveň ale musí vyřešit zásadní problém – jak může ve vybrané pařížské restauraci vařit zrovna krysa, které se lidé štítí. Remy se vymkl svému původu - má sny, ctižádost a hnusí se mu jíst odpadky. Přímo neslýchané!

Do kin v Severní a Jižní Americe vstoupí Ratatouille v rámci vlny velkých letních hitů už příští týden, česká premiéra je naplánována po letních prázdninách, a sice na 13. září. Na české verzi se mimo jiné podílí Martin Písařík, Karel Heřmánek a Tatiana Vilehlmová. Režii dabingu si vzal na starost Vít Karas, který zaříl v televizním seriálu Redakce.

Studio Pixar mezitím pracuje i na dalších projektech. Příští rok se tak diváci setkají s novým filmem Wall-E, o kterém psal před pár dny Laku. Wall-E vypráví příběh robota hledajícího ve vesmíru svůj domov. Snímek připravuje režisér úspěšného Hledá se Nemo - Andrew Stanton. V roce 2009 se pak potřetí setkáme s Příběhem hraček. Tom Hanks by v něm měl znovu propůjčit hlas hlavní postavě, kovbojovi Woodymu.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Ratatouille

(Ratatouille)

Režie: Brad Bird

Další články v kategorii