Butler dál táhne, Twilight variace propadla

Forest Whitaker dál jede na vítězné vlně, v amerických pokladnách si už druhý týden po sobě připsal první příčku. I na druhém místě se nic nezměnilo - Millerovi na tripu jsou, zdá se, vděčná trvalka.

Drama The Butler utržilo za poslední víkend 17 milionů dolarů, takže dohromady to dělá už 52 milionů. Režisér Lee Daniels ve snímku z diplomatického prostředí několika prezidentů Spojených států vykreslil příběh sluhy, který se mezi jednotlivými hodnostáři proplétal. řadu let. A vyšlo to. Druhé místo si udrželi Millerovi na tripu s Jennifer Aniston v titulní úloze. Více než 13 milionů tak zapříčinilo, že film s celkovými 92 miliony míří ke stovce.

Třetí místo a první premiéra - fantasy The Mortal instruments: Město z kostí. Jenže 14 milionů pro variaci na Twilight za pět dní v kinech (tedy vč. předpremiér) je hodně velká slabota. Film stál 60 milionů dolarů, takže se bude horko-těžko zachraňovat mimo USA. Komedie U konce světa vydělala devět mega, což je hezké číslo, vezmu-li v potaz, že celá ta šaráda stála jen o jedenáct více.

Páté místo obsadila animovaná Letadla s šedesáti miliony, sci-fi Elysium dál jede. I s Evropou má dohromady na kontě 130 milionů dolarů. A konečně poslední záležitost - až sedmá hororová novinka You´re next se sedmi miliony. Sedmičky tady prostě moc štěstí nepřinesly, o čemž by teď Slavia mohla vyprávět.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Letadla

(Planes)

Režie: Klay Hall

Elysium

Režie: Neill Blomkamp

Millerovi na tripu

(We're the Millers)

Režie: Rawson Marshall Thurber

Komorník

(The Butler)

Režie: Lee Daniels

Mortal Instruments: Město z kostí

(Mortal Instruments: City of Bones)

Režie: Harald Zwart

Další články v kategorii