Pacific Rim propadl, Osamělý jezdec je na tom ještě hůř

Že by mohla del Torova destruktivní podívaná Pacific Rim skončit v komerčním propadlišti dějin naznačoval drtivý nástup animovaného snímku Já, padouch 2 už minulý týden. A opravdu - variace na Transformery diváky do kin moc nelákala. Pořád je to ale nic oproti Osamělému jezdci.

Dvojka Já, padouch o uplynulém víkendu potvrdila svou nadvládu. Snímek za bratru sedm desítek milionů má na kontě jen z USA téměř 230 milionů dolarů. A samozřejmě jede pohodlně dál.

Ovšem že by Machři 2 obsadili druhou pozici bych si tvrdit netroufnul. Americké obecenstvo je ale nevyzpytatelné, zvlášť když má možnost vidět na plátně proslulého sračkera Adama Sandlera. Už jednička zaznamenala před třemi lety solidní komerční ohlasy a dvojka napovídá, že nebude nijak výrazně zaostávat. Otvírací víkend tedy za 42,5 milionů dolarů.

Až na třetí příčce skončil Pacific Rim - Útok na Zemi. Jenže 38 milionů dolarů je prostě neúspěch. Samozřejmě jde zatím jen o zámoří, film hodně vydělá v asijských zemích i v Evropě, přesto však očekávaní producentů nesplnil, eufemisticky řečeno, úplně dokonale.

Osamělého jezdce trhly i Drsňačky (celkem 112 mega), a to je zesměšnění. Jerry Bruckheimer prostě vůbec neměl svůj den. Westernový akčňák s Johnny Deppem má po tomto víkendu (11 míčů) na kontě jen ubohých 71 milionů, což je na monstr-rozpočet 250 milionů dolarů žalostně málo.

Související články

Diskuse k článku

Přispívání je povoleno pouze přihlášeným uživatelům...
Diskuse k článku zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Filmy

Osamělý jezdec

(The Lone Ranger)

Režie: Gore Verbinski

Pacific Rim - Útok na Zemi

(Pacific Rim)

Režie: Guillermo del Toro

Já, padouch 2

(Despicable Me 2)

Režie: Pierre Coffin, Chris Renaud

Drsňačky

(The Heat)

Režie: Paul Feig

Machři 2

(Grown Ups 2)

Režie: Dennis Dugan

Další články v kategorii